Останні новини

21 БЕРЕЗНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДИНИ З СИНДРОМОМ ДАУНА

Синдром Дауна — одна з найбільш поширених форм генетичних патологій, пов’язана з присутністю додаткової хромосоми в клітинах людини. Ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1 до 600 новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків. Тому підтримка людей з цим синдромом, а також поширення інформації та руйнування стереотипів щодо нього — завдання, актуальне для всього світу.


Крім характерної зовнішності, синдром Дауна пов’язаний також із множинною патологією внутрішніх органів. До 75% осіб із синдромом Дауна страждають на порушення слуху, 45% мають вроджені вади серця. Часто серед супутніх діагнозів — патології зору, нервової системи, шлунково-кишкового тракту, щитоподібної залози. Раннє виявлення цих порушень та своєчасне лікування дозволяють значно покращити перспективи майбутнього розвитку, навчання та соціальної адаптації таких дітей, а також прогнози щодо стану здоров’я і тривалості життя.

Біржа Благодійності «ДоброДій» надає благодійну допомогу в лікуванні супутніх діагнозів у підопічних з синдромом Дауна. Складові допомоги — оплата проходження курсів реабілітації, придбання підтримуючих медикаментів, оплата обстежень.

Але разом з цим, ми намагаємось звертати увагу на проблему подолання стереотипів у сприйнятті «сонячних людей». Ми вважаємо, що люди з синдромом не мають бути “незвичайним явищем”, ставши повноцінним членом суспільства. Ці діти потребують нашої допомоги, любові, розуміння та взаємної поваги.

Юлю Бурдилєнко нарешті прооперували!

11-річна Юля має важку форму сколіозу, котрий протягом останнього часу, на жаль, значно прогресував.

Підопічні Біржі тим часом продовжують старанно здобувають нові навички на планових курсах реабілітації

Просто зараз у реабілітаційних центрах перебувають:

Ділимось добрими новинами про Вадима Яценка!

11-річний підопічний Біржі Благодійності «ДоброДій» отримав довгоочікуваний ортез!

У вас є проект?

НАПИШІТЬ НАМ