Останні новини

На жаль, так само як і багато інших особливостей людини, примітивні та викривлені знання про аутизм досі є причиною міфів та упереджень.

2 квітня — Всесвітній день поширення інформації про аутизм. На жаль, так само як і багато інших особливостей людини, примітивні та викривлені знання про аутизм досі є причиною міфів та упереджень.

Кожному варто дізнатися про нього більше, адже аутизм є явищем, яке потребує уваги, якщо ви є частиною активного суспільства. Адже, за даними ВООЗ, з аутизмом народжується кожна сота дитина в світі.

Аутизм — це не хвороба, а стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку і може спричинити значні соціальні, комунікаційні та поведінкові складнощі.

Цей стан може проявлятися по-різному і може мати як легку, так і дуже важку форму. Саме тому правильним терміном для визначення аутизму є розлад аутистичного спектра (РАС).

Серед різноманітних симптомів характерних станів — обмежена, “ритуальна” або компульсивна поведінка, прояви агресії та аутоагресії, синдром Аспергера, дефіцит концентрації уваги та інше.

В цілому, усі прояви розладів аутистичного спектру у дитину напряму впливають на її розвиток, здатність навчатись та закріплювати когнітивні навички, соціалізацію та комунікацію з оточуючими.

Чим раніше буде надана дитині допомога — своєчасна діагностика та корекційне втручання, тим більше шансів у дитини бути адаптованою до життя у дорослому віці.

Серед підопічних Біржі Благодійності “ДоброДій” є діти з розладами аутистичного спектру, тож ми не з чуток знаємо про труднощі таких родин. Зараз на нашому сайті відкрито 4 проєкти для допомоги дітям:

Всі вони потребують проходження регулярних реабілітаційних курсів та корегувальних занять зі спеціалістами. Така терапія дає надію батькам на покращення когнітивних навичок їхніх дітей.

Аутизм — не вирок, а діагноз, своєчасне визначення якого в більшості випадків допомагає вчасно розпочати процеси реабілітації та адаптації. Будьте уважні до дітей з РАС! Підтримайте їхні родини!

КВІТЕНЬ 2024: ДОПОМАГАЄМО ЗАРАДИ ПРОДОВЖЕННЯ ЖИТТЯ В УКРАЇНІ

З 24 лютого 2022 року до кінця квітня 2024 року завдяки спільним зусиллям усіх партнерів Біржі ми надали допомогу, що...

26 квітня Марійка пройшла надважливу діагностику й отримала консультацію спеціаліста!

Впевнені, що ви пам'ятаєте нещодавній екстрений збір на невідкладне дороговартітсне обстеження для Марійки Шабатіної.

Юлю Бурдилєнко нарешті прооперували!

11-річна Юля має важку форму сколіозу, котрий протягом останнього часу, на жаль, значно прогресував.

У вас є проект?

НАПИШІТЬ НАМ