Останні новини

3 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СЛУХУ

3 березня відзначається Міжнародний день охорони здоров’я вуха та слуху. Головна його мета – привернення уваги громадськості до захворювань слухового апарату людини та їх профілактики.

За даними ВООЗ сьогодні у світі на 1000 новонароджених із нормальним слухом припадає одна дитина з вираженим ступенем приглухуватості, а легкий та середній ступінь порушення слуху мають до 2% новонароджених.

Приглухуватість у дітей прелінгвального віку призводить до затримки розвитку мовних навичок, інтелекту та особистості. Зниження слуху погіршує якість життя, та навіть може призвести до виключення людини із соціуму.

Раннє виявлення вродженої, чи набутої приглухуватості вкрай важливе. Своєчасний і правильний діагноз надає можливість більш успішної інтеграції дитини у мовне середовище.

Діагностика вад слуху включає аудіометричний скринінг і дає можливість своєчасної корекції – слухопротезування. Вчасно та належним чином підібрані слухові апарати можуть принципово покращити якість життя, щонайменше для 90% дітей із порушеннями слуху.

У 2021 році Біржа Благодійності «ДоброДій» придбала для «Центру реабілітації дітей з порушенням слуху і мови» Регіонального медичного центру родинного здоров'я надважливий діагностичний пристрій - аудіометр «Interacoustics» вартістю 815 000 грн!

Пристрій складається із медичної комп'ютерної платформи «Eclipse» з модулями EP15 та DPOAE20, що дозволяє діагностувати порушення слуху навіть у передчасно народжених немовлят. Завдяки цьому шанси маленьких пацієнтів на повне одужання значно збільшилися.

Не залишаються поза нашою увагою і підопічні, які потребують слухопротезування. Зараз на нашому сайті відкрито адресні збори коштів на придбання слухових апаратів для:

Ознайомитися з історіями дітей та підтримати їх можна за посиланнями. Закликаємо допомогти нашим юним підопічним знову почути оточуючий світ, адже від цього багато в чому залежить їхнє майбутнє та реалізація у суспільстві!

#відвертоPROдобро

Юлю Бурдилєнко нарешті прооперували!

11-річна Юля має важку форму сколіозу, котрий протягом останнього часу, на жаль, значно прогресував.

Підопічні Біржі тим часом продовжують старанно здобувають нові навички на планових курсах реабілітації

Просто зараз у реабілітаційних центрах перебувають:

Ділимось добрими новинами про Вадима Яценка!

11-річний підопічний Біржі Благодійності «ДоброДій» отримав довгоочікуваний ортез!

У вас є проект?

НАПИШІТЬ НАМ