Останні новини

ЧОМУ ВАЖЛИВЕ СВОЄЧАСНЕ ТА ЯКІСНЕ СЛУХОПРОТЕЗУВАННЯ ДІТЕЙ?

У 2023 р. Біржа Благодійності «ДоброДій» придбала слухові апарати для 9 дітей на 900 000 грн. Але протягом цього року серед наших підопічних значно збільшилась кількість дітей, які мають вади слуху і потребують сучасних потужних слухових апаратів. На жаль, вартість таких пристроїв дуже висока, тож середньостатистичний збір на придбання апаратів для однієї дитини може тривати кілька місяців.

Більшість людей не вбачають у подібних зборах терміновості. І справді, вади слуху не загрожують життю дитини. Втім, не все так очевидно, як здається. Окрім того, що якість життя таких пацієнтів суттєво погіршується, існують науково і медично обґрунтовані причини за жодних обставин не зволікати з протезуванням, якщо до нього є показання.

Затримка слухопротезування і відсутність слухової стимуляції мозку в ранньому віці може призвести до надзвичайно важких і необоротних наслідків для слуху і загального розвитку. Справа в тому, що відповідальна за слух ділянка кори головного мозку може почати виконувати якісь інші функції.

Ця властивість кори головного мозку, відкрита вченими відносно недавно, отримала назву пластичності кори. Якщо таке заміщення функції слухової кори відбувається, то мозок вже ніколи не зможе повноцінно сприймати мову та інші складні звуки. Але є й Інший бік медалі: слухопротезування показано дітям і в таких випадках, коли дорослі можуть обійтися без слухових апаратів.

І ось чому: діти засвоюють мову головним чином через слух. Оскільки в їхньому мозку, що розвивається, ще тільки накопичуються слухові образи звуків мови, складів, слів, інтонації і розвивається словник, їм набагато важче розуміти розмову порівняно з дорослими.

Діти з серйозними вадами слуху у багатьох випадках не зможуть обійтися без якісного слухопротезування, інакше їхня здатність чути, що є базовою потребою людини, може бути втрачена назавжди. Зараз на нашому сайті відкрито 5 проєктів дітей, котрі сподіваються на вашу підтримку! Вади слуху заважають їм жити повноцінно, навчатися, розвиватися, спілкуватися, пізнавати світ. На вашу підтримку чекають:

Долучіться до зборів за посиланнями! Допоможіть дітям повернути яскраві фарби різноманітних звуків у їх життя!

Юлю Бурдилєнко нарешті прооперували!

11-річна Юля має важку форму сколіозу, котрий протягом останнього часу, на жаль, значно прогресував.

Підопічні Біржі тим часом продовжують старанно здобувають нові навички на планових курсах реабілітації

Просто зараз у реабілітаційних центрах перебувають:

Ділимось добрими новинами про Вадима Яценка!

11-річний підопічний Біржі Благодійності «ДоброДій» отримав довгоочікуваний ортез!

У вас є проект?

НАПИШІТЬ НАМ