Останні новини

ДОНОРСТВО ОРГАНІВ: ВАШЕ РІШЕННЯ СЬОГОДНІ = ВРЯТОВАНІ ЖИТТЯ ЗАВТРА

Будь-яке донорство, наприклад плазми, компонентів крові чи навіть волосся - безумовно вартий поваги благодійний та благородний вчинок. Згода на донорство органів – не просто благородний вчинок, а можливість подарувати комусь другий шанс на життя у майбутній перспективі.

Одне рішення донора, підкріплено юридично, здатне врятувати до восьми життів! В західній трансплантології - це давно поширена практика. В Україні сьогодні донорство органів має підвищену цінність та актуальність. Втім, часто брак інформації про це та хибні уявлення чи забобони поки що стають на заваді поширенню цього явища.

Чому донорство органів сьогодні настільки важливе? Спробуємо окреслити відповідь у кількох ключових факторах:

  • Щоденна потреба: У світі тисячі людей перманентно очікують на трансплантацію, яка може врятувати їхнє життя.
  • Другий шанс: Одне рішення стати донором після смерті може врятувати до восьми життів, а передані тканини можуть покращити життя до 50 людей.
  • Відновлення здоров’я: Донорство також допомагає відновити здоров’я пацієнтів, які страждають від тяжких захворювань або травм.

Існують кілька різновидів донорства органів. В залежності від ситуації та готовності донора і реципієнта до процедури трансплантації, воно може бути таким:

  • Живе донорство: коли донор передає орган (або його частину) під час свого життя. Найчастіше це нирка або частина печінки. Таке донорство часто здійснюється для родичів або близьких людей.
  • Посмертне донорство: коли органи передаються після смерті донора. Це рішення може врятувати життя багатьом людям. Найчастіше для трансплантації використовують серце, легені, печінку, нирки, підшлункову залозу та рогівку ока.
  • Клітинне та тканинне донорство: можливість передати тканини, такі як шкіра, кістки, судини, сухожилля, а також клітини, як, наприклад, стовбурові клітини.

Безперечно, надання згоди на донорство органів - потужний вчинок, котрий потребує зваженого рішення, поінформованості та психологічної готовності донора. Детальніше про те, як надати згоду про готовність бути донором можна знайти на сайті Українського центру трансплант-координації за посиланням: https://utcc.gov.ua/yak-nadaty-zgodu-pro-gotovnist-buty-donorom/.

Донорство органів – це акт милосердя і любові до життя. Ваше рішення сьогодні може стати найбільшим подарунком для когось завтра. Приєднуйтесь до нас у поширенні важливості донорства органів!

ЛЮДЯНІСТЬ, ЩО ТВОРИТЬ ДИВА: 35 ДІТЕЙ ОТРИМАЛИ ШАНС НА ОДУЖАННЯ ЗАВДЯКИ «АНОНІМНИМ ДОБРОДІЯМ»

Чи можна виміряти силу людяності? «Анонімні ДоброДії» доводять, що навіть ті, кого ми не знаємо особисто, здатні творити справжні дива....

4 ДІТЕЙ ОТРИМАЛИ ШАНС ПОКРАЩИТИ ЗДОРОВ'Я ЗАВДЯКИ ВАШІЙ ПІДТРИМЦІ!

Наш черговий робочий тиждень - не без добрих новин! Завдяки зусиллям небайдужих благодійників четверо юних підопічних Біржі Благодійності “ДоброДій” змогли...

ДОПОМОЖІТЬ 5-РІЧНІЙ АНІ ОТРИМАТИ ШАНС НА МАЙБУТНЄ!

5-річна Аня Дорошенко з вадами розвитку, що регресують, потребує підтримки, аби продовжити необхідне лікування! Дівчинка народилася здоровою, але після року...

У вас є проект?

НАПИШІТЬ НАМ