Останні новини

РЕАБІЛІТАЦІЯ = НЕЗАЛЕЖНІСТЬ

Чи є для вас незалежність великою цінністю? Без сумніву, 100% з вас дадуть на це питання ствердну відповідь. Незалежність для людини і особистості - це можливість робити власний вибір у будь-якій життєвій ситуації, прямувати власним шляхом, розраховувати на власні сили та бути впевненим у власних рішеннях, рухатись вільно, не будучи при цьому залежним від обставин та інших людей.

Кожен - сам собі країна, як казав класик. І якщо розмірковувати не в масштабах держави, а в масштабах людини та особистості, для багатьох з нас незалежність та самостійність є синонімами дорослішання та особистісної зрілості. Але поруч з нами є чимало тих, для кого самостійність та незалежність є найбільшою метою в житті фізично і буквально.

Ми у Біржі Благодійності «ДоброДій» постійно на зв’язку з такими дітьми та підлітками, їхніми родинами. Це - юні українці з важкими діагнозами, патологіями, наслідками хвороб і травм, котрі докладають титанічних зусиль, аби в майбутньому стати незалежними та розпочати доросле життя, турбуючись про себе самостійно. Але зараз найменші самостійні кроки досягаються регулярною реабілітацією.

Для таких дітей комплексні реабілітаційні заходи - це збереженість їхньої незалежності, формування розумових, суспільно-соціальних та фізичних здібностей. У випадках ДЦП та інших неврологічних захворювань хірургія або медикаментозна терапія, є лише початком. Реабілітація ж допомагає дитині навчитися рухатися та координувати свої дії. Без цього процес одужання може бути складнішим та тривалішим.

Аби простіше візуалізувати це: уявіть людину з ампутованою кінцівкою, котрій імплантували протез. Людина - не комп’ютер, який можна легко підключити до нового пристрою, і одразу після імплантації людина не може одразу встати і піти. Пацієнту необхідно буквально заново вчитись ходити, а це - тернистий і болісний шлях. Те саме відбувається і з нашими маленькими підопічними, котрі потребують реабілітацій.

Держава пропонує дітям з інвалідністю сплату однієї реабілітації на рік, а це критично мало! Навички, набуті під час проходження терапії втрачаються через 3-4 місяці. Тож систематичне проходження курсу лікування надважливе для таких пацієнтів. Регулярна фізіотерапія 3-4 рази на рік покращує гнучкість суглобів, посилює силу м'язів, балансує рухливість, і найголовніше, зменшує біль, з яким постійно живе дитина з інвалідністю.

Саме тому для нас важливо підтримувати таких дітей та підлітків. Ми хочемо, аби в Україні зростали незалежні і самостійні громадяни! Фізична реабілітація не здатна кардинально змінити життя дитини, але здатна суттєво покращити його якість! Ми закликаємо допомагати дітям вчасно потрапляти на реабілітаційні курси! Підтримати та дізнатись більше про наші благодійні проєкти можна тут: https://248.dp.ua/projects!

ЛЮДЯНІСТЬ, ЩО ТВОРИТЬ ДИВА: 35 ДІТЕЙ ОТРИМАЛИ ШАНС НА ОДУЖАННЯ ЗАВДЯКИ «АНОНІМНИМ ДОБРОДІЯМ»

Чи можна виміряти силу людяності? «Анонімні ДоброДії» доводять, що навіть ті, кого ми не знаємо особисто, здатні творити справжні дива....

4 ДІТЕЙ ОТРИМАЛИ ШАНС ПОКРАЩИТИ ЗДОРОВ'Я ЗАВДЯКИ ВАШІЙ ПІДТРИМЦІ!

Наш черговий робочий тиждень - не без добрих новин! Завдяки зусиллям небайдужих благодійників четверо юних підопічних Біржі Благодійності “ДоброДій” змогли...

ДОПОМОЖІТЬ 5-РІЧНІЙ АНІ ОТРИМАТИ ШАНС НА МАЙБУТНЄ!

5-річна Аня Дорошенко з вадами розвитку, що регресують, потребує підтримки, аби продовжити необхідне лікування! Дівчинка народилася здоровою, але після року...

У вас є проект?

НАПИШІТЬ НАМ